Budapest és vonzáskörzete+36 70 577 2702info@kert-epites.euH-P 07:00 - 19:00

Kertfenntartáskertfenntartás

-Kertfenntartási kedvezmények

-Szakképzett munkaerő

-Újuló technikai fortélyok

-Állandó magas minőség a kertedben

Fő foglalkozási területünk a kertfenntartás munkái, de nagyobb parkok, ipari területek gondozását is vállaljuk. Megfelelő gépek, élesség használata, a szakképzett kertész jelenléte elengedhetetlen kertfenntartás során, mivel az élő, állandóan változó környezetre a növények reakcióiról pontos képet képes festeni, az alkalmazott technológiát pedig megfelelően hajtja végre.

Miért?

Meglévő kertünk állapotának megtartása, javítása érdekében érdemes a kertfenntartásra szakosodott szakemberrel elvégeztetni a munkafolyamatokat, mivel pontosan tud reagálni a környezeti reakciókra, megfelelően felszerelt szerszám, gépparkkal rendelkezik. Így élvezhető üde, színpompás, forma gazdag kertünk állagát megtartja és fejlődik! Sok időt igényel kertünk minőségének szinten tartása, és az öntöző rendszer beállításának folyamata sem egyértelmű mindenki számára.

Mit, Mikor?

Fűnyírást hetente minimum 1-2 alkalommal ejtjük meg, mivel így tudunk állandó minőséget garantálni. Ez jelenti a gyep megfelelő magasságon való tartását így a sűrűsödés is követni fogja azt. Előfeltétele a tápanyag utánpótlás (részletek itt ). Tehát a gyep növekedésére kedvezően hat a folyamatos nyírás, és egyes gyomfajok kiszorítását eredményezi.

Ágyások karbantartását heti-kétheti rendszerességgel végezzük, de már telepítéskor megkönnyítjük a megfelelő technika alkalmazásával, mulcs elhelyezéssel (min. 5 cm), megfelelő sűrűségű ültetéssel, és különféle anyagok bevitelével. Mulcs elhelyezésével csökken a talajvíz vesztesége, nehezebben szárad ki. Örökzöldeknek kifejezetten hasznos mivel savanyítja a talajt, továbbá nem engedi feltörni a gyomokat. A burkolt vagy szórt felületeknél gyomirtó használata is javasolt. A kertfenntartását szakembereink végzik irányított munkafolyamatokkal.

Sövény vagy forma növények visszavágása a telepített növény növekedési üteméhez mérten történik, havi-kéthavi rendszerességgel. Elengedhetetlen a megfelelő élesség a tiszta metsz felülethez, ezért profi kézi és gépi sövényvágóval is dolgozunk.

Zöld hulladék elszállítása minden kertfenntartás során szükséges. Budapesten belül az FkF Zrt az arra kijelölt és kihelyezett zsákokban folyamatosan elszállítja. Ha nagyobb mennyiséget kell elszállítani komposzt telep jöhet szóba, erre pl. a Fővárosi kertészet telephelyén is lehetőség nyílik. Áraink az övékéhez igazodnak.

 

 

 

Menu