Budapest és vonzáskörzete+36 70 577 2702info@kert-epites.euH-P 07:00 - 19:00

Gyepgyep

-Folyamatos nyírás

-Táp anyag utánpótlás

-Öntözés

-Szellőztetés

-Megfelelő sűrűség

-Minőségi eszközök

-Szakképzett munkaerő

Telepítés: Csak és kizárólag gyepszőnyeg terítésével oldható meg, mivel megfelelő sűrűségű fajtaválasztást, minőséget ad, mindemellett állandó felügyelettel nevelték a legapróbb részletere is odafigyelve. A nem megfelelő kerti talajok cserét vagy feljavítást igényelnek. Friss termőföld hozatala elengedhetetlen az első évek tápanyag szükségleteinek kielégítésére. Az egyenletes terepsíkok elkészülte után terítjük a gyepszőnyeget, szorosan, egymáshoz képest fedésben. Ahol szükséges bevágjuk. Hengerrel tömörítjük a légrések kinyomása miatt. Ez az egyenletes gyökeresedés és a kikopás miatt fontos.

Tápanyag utánpótlás: A talaj tápanyag tartalma az idő múlásával folyamatosan csökken. Ez köszönhető az állandó, szükséges nyírás miatti folyamatos növekedésnek. Az általunk használt “műtrágya” eltér az általánosan bevettől, mivel 70%-ban a maláta készítés során visszamaradt szerves anyagot tartalmaz. Nem szennyezi a talajvizet, nem rontja a talaj Ph értékét, továbbá nem éget, viszont a beöntözése akkor is szükséges! Környezet barát a gyep NPK szükségletét teljesen kielégíti. Két havi rendszerességgel érdemes kijuttatni a megfelelő szín, növekedési ütem és sűrűsödés miatt.

Öntözés: Öntöző rendszer nélkül elképzelhetetlen egy gyep fennmaradása, mivel így állandó és kontrollált vízmennyiség jut ki az adott területre. Víztakarékos a pontosan beállított szórófejektől, programozással automatikusan hajtja végre az előzőleg elmentett indítási sorrendet. Fontos a professzionális márkák használati ezért csak a legjobb márkák használatával foglalkozunk. Munkáinkhoz a Din Kft.-től szerezzük be öntözőrendszereink elemeit.

Nyírás: Ha szeretnénk, hogy folyamatosan megtartsa eredeti állapotát akkor állandó, heti 1-2 alkalmas nyírást igényel, a megfelelő magasság (4cm) és tömöttség miatt. Megfelelően éles és már bizonyított gépek használata nélkülözhetetlen. Továbbá a kaszálékot begyűjtjük, mivel az ott hagyott nyesedék gombásodásra, kikopásra késztet.

Permetezés: Gyommentesítés a megjelenő növényekkel szemben szelektív gyomirtó szerek használatával. Vegyszeres védelem, kezelés a megjelent kórokozókkal, kártevőkkel szemben, mivel gyorsan nagy kárt tudnak okozni. Ennek egyik leggyakoribb példája a hópenész.

Egyéb: Ha nem helyeztünk el gyepszegélyt, akkor gyepszél vágást alkalmazunk az elterebélyesedés elkerülésére. Javasoljuk a gyepszegélyek használatát mert roppant esztétikussá teszi kertjét. A Bauplast termékei beváltak számunkra, ezért telepítjük és ajánljuk. Majd végezetül de nem utolsó sorban, tavasszal egy gyepszellőztetést alkalmazunk, ami az elhalt részeket kiszedi, ritkítja a sűrű állományt, frissíti a gyepet.

Ezen fű felületeink az egyik legaktívabban fenntartott zöldfelületeink.

A környezeti hatásokra történő reakciók, a kórokozók, kártevők elleni fellépés mind megköveteli egy kertész jelenlétét, főként az aktívan fenntartott gyep és pázsit felületeken. Évszakonként ezen zöldfelületünk változatos fenntartást kíván meg. Célszerű egy megbízható, felkészült szakember jelenléte a kertben.

 

Menu