Budapest és vonzáskörzete+36 70 577 2702info@kert-epites.euH-P 07:00 - 19:00

Gyepszellőztetés

Post 7 of 9

Gyepszellőztetés

-Üde gyep

-Jó víz, levegő háztartás

-Igényesség

-Megfelelő sűrűség

Miért?

Kertfenntartás során hiába gyűjtjük a nyesedéket a fűszálak közt megragadt, elöregedett, besűrűsödött szálaktól kialakul egy kb. 1cm vastag filcréteg ami mindemellett még mohát is tartalmaz. A talaj levegő, vízháztartását kedvezőtlenül befolyásolja, befülleszti, kiritkul a fű továbbá a gombás betegségeknek jó kiindulási pontja lehet ez a réteg. Ha nem vagyunk biztosak magunkban kérjünk fel egy szakembert aki megállapítja a szükségességét.Végeredményben pedig egy üde gyepet kapunk a ritkás, barnás fűszálak után.

Mikor?

Általában tavasszal végezzük el, ilyenkor a növények fejlődése felgyorsul a regenerálódás könnyebb lesz a nedvesebb és melegebb környezet miatt. Kora ősszel is megejthetjük, ebben az esetben kicsit megkönnyítjük a téli csapadék talajba való jutását ami kedvezően hat a következő év első részének növekedésére.

Mivel?

Kifejezetten erre a munkafolyamatra gyártott gyepszellőztető gépekkel végezzük melyek a talajba marva 2-3 cm vastagságban dolgoznak. Karom szerű rögzített, lengő kések függőleges mozgásukkal minden útjába kerülő anyagot bevágnak, tehát akár az öntöző rendszer elemeit is. Jelöljük meg, hagyjuk ki ezeket a részeket. Kereszt és hosszirányban is elvégezzük a gyepszellőztetést a biztos eredmény érdekében, így sokkal hatékonyabbak leszünk. Az eltávolított réteget gyűjtjük és elszállítjuk komposzttelepre. Érdemes a gyepszellőztetés után egy felülvetést is megejteni ha a gyep annyira kiritkul, hogy föld foltok látszanak rajta. Általában a Sport fűmag keveréket használjuk de érdemes az eredeti fűfajokkal újra sűrűsíteni az állományt mert lehetnek árnyalat, növekedési ütembeli eltérések is amiktől egyenetlen képet festhet a gyepünk.

Gyepszellőztetés árát a terület nagyságához, dőlésszögéhez, fűfelület állapotához mérten adjuk meg.Kérjen árajánlatot most

This article was written by comrades

Menu